Stokstaartjes is een ontdekkingsreis door de wereld van de wetenschap voor alle kinderen van 6 t/m 12 jaar. Ga jij mee op reis?

Dit is een podcast voor nieuwsgierige kinderen over wetenschap. In Stokstaartjes stellen kinderen van 6 t/m 12 jaar hun eigen vragen, en wetenschappers geven antwoord. Alle wetenschap begint met nieuwsgierigheid en vragen stellen, en daar zijn kinderen nou net heel erg goed in!

Per aflevering hoor je één of twee kinderen die een vraag hebben en per aflevering worden er twee vragen beantwoord door een wetenschapper. Maar, we doen ook experimenten én we gaan zelf op onderzoek uit!

‘Stokstaartjes sluit naadloos aan bij de nieuwsgierige en onderzoekende houding die kinderen van nature hebben. Deze houding hoeven we kinderen niet aan te leren, we moeten er vooral voor zorgen dat ze het niet afleren.’

Iedere serie bestaat uit 4 afleveringen en heeft een eigen thema. De eerste serie gaat over dinosaurussen en professor Anne Schulp (van museum Naturalis en Universiteit Utrecht) geeft in deze serie antwoord op de vragen van de kinderen. Stokstaartjes is vanaf 4 maart 2022 te beluisteren in je podcast app. Weet je niet hoe dat werkt? Hier staat het uitgelegd.

Stokstaartjes gaat niet alleen maar om de wetenschappelijke feiten, maar vooral over hoe die feiten tot stand komen. Waar komt kennis eigenlijk vandaan? Door de vraag te stellen hoe je iets kunt weten, leren kinderen kritisch en zelfstandig te denken. Wetenschap is meer dan alleen de feiten zelf, er gaat een heel proces van vragen en onderzoeken aan vooraf. Stokstaartjes laat kinderen kennis maken met dat proces.

Concept: 
Wendy Bos en Maarten Westerveen

Interviews en montage:
Wendy Bos

Eindredactie:
Maya Shamir

Vormgeving en eindmontage:
Pim van den Heuvel

Huisstijl:
Jan Willem van den Ban

PR en communicatie:
Patty de Block

In samenwerking met:
Studio Popcorn
www.studiopopcorn.nl

Stokstaartjes komt tot stand met financiële steun van de Gemeente Haarlem.